• Αρχική |
  • Νέα |
  • Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω τις πετσέτες κουζίνας;

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω τις πετσέτες κουζίνας;

24 Οκτωβρίου 2022

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω τις πετσέτες κουζίνας;

Χρησιμοποιείτε καθημερινά τις πετσέτες κουζίνας για να σκουπίζετε τα χέρια σας, τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα, την επιφάνεια του πάγκου, κ.α.

Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ πόσα βακτήρια «φιλοξενούν» αυτές οι πετσέτες μετά από όλη αυτή τη χρήση;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μαυρίκιου συνέλεξαν 100 πετσέτες κουζίνας μετά από 1 μήνα χρήσης και ανακάλυψαν ότι παράγοντες όπως ο αριθμός των μελών της οικογένειας και ο τύπος διατροφής, επηρεάζουν την ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.

Επιπλέον, οι πετσέτες πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιούνται για το σκούπισμα των κουζινικών, το στέγνωμα των χεριών, το κράτημα καυτών σκευών και τον καθαρισμό των επιφανειών, περιείχαν περισσότερους παθογόνους οργανισμούς από τις πετσέτες μιας χρήσης.

«Συνιστώ να αλλάζετε πετσέτες καθημερινά στην κουζίνα και το μπάνιο», λέει η Becky Rapinchuk, ιδρύτρια του Clean Mama και συγγραφέας του Simply Clean και The Organically Clean Home . «Με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης μικροβίων».

Κι αφού μάθατε ότι καλό είναι να χρησιμοποιείτε καθημερινά καινούρια πετσέτα στην κουζίνα, το επόμενο ερώτημα είναι: Πότε τις αντικαθιστούμε;

Αυτό μάλλον είναι εύκολο να το διαπιστώσετε. Αν αρχίζουν να αφήνουν ίχνη στα ποτήρια και τα πιάτα , αν δεν απορροφούν καλά το νερό από τα μαχαιροπίρουνα και τις επιφάνειες, θα πρέπει σίγουρα να αγοράσετε καινούριες.