• Αρχική |
  • Νέα |
  • Thermofoil: Ιδανικό για χρήση στον ιατρικό κλάδο

Thermofoil: Ιδανικό για χρήση στον ιατρικό κλάδο

24 Οκτωβρίου 2022

Thermofoil: Ιδανικό για χρήση στον ιατρικό κλάδο

Η υγιεινή είναι πρωτεύουσας σημασίας στους νοσοκομειακούς χώρους. Παρ' όλο όμως που τα μολυσμένα χέρια εξακολουθούν να ευθύνονται για πάνω από το 50% όλων των λοιμώξεων (HAI), η προσοχή στρέφεται τώρα στο άλλο 50% - το υλικό μέσα στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Οι λερωμένες και μολυσμένες επιφάνειες, μπορεί να γίνουν δυνητικά επικίνδυνες δεξαμενές για μικρόβια και βακτήρια. Η διατήρηση αυτών απολυμασμένων, θεωρείται πρωτεύουσας σημασίας ώστε να μειωθεί η εξάπλωση μικροβίων, λοιμώξεων και μεταδοτικών ασθενειών μέσω ενός νοσοκομείου ή μιας κλινικής.

Οι συμπαγείς επιφάνειες είναι πιο ανθεκτικές στην περιβαλλοντική μόλυνση και στη φιλοξενία επιβλαβών βακτηρίων, καθώς είναι λιγότερο πορώδεις από τα μαλακά έπιπλα και τα εξαρτήματα. Αλλά όλες οι στερεές επιφάνειες δεν είναι ίσες.

Ένα άρθρο στο The Journal of Bacteriology & Parasitology δείχνει ότι η αντίσταση των πλαστικών σε ρύπους από βακτήρια (23p) είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή του ξύλου (14p). Τα συστατικά που μοιάζουν με πλαστικό, όπως τα προϊόντα THERMOFOIL, είναι ανθεκτικά στη βρωμιά και τις γρατζουνιές.

Αυτό, καθώς και πολλά άλλα πλεονεκτήματα, καθιστούν το THERMOFOIL την ιδανική επιλογή για εφαρμογές σε ιατρικό περιβάλλον.