Μικρή λευκή κουζίνα

24 Οκτωβρίου 2022

Μικρή λευκή κουζίνα

Το λευκό είναι μια απ’ τις πιο δημοφιλείς επιλογές σε μια κουζίνα. Ακόμη και όταν οι τάσεις αλλάζουν, βρίσκεται πάντα στο top 3 των χρωμάτων που οι καταναλωτές τελικά επιλέγουν.

Μικρή λευκή κουζίνα
Μικρή λευκή κουζίνα

Υπάρχουν, βέβαια, λόγοι που συνεχίζει να είναι τόσο δημοφιλές.

Η περιορισμένη χρωματική παλέτα διευκολύνει στο «πάντρεμα» των ντουλαπιών, των πάγκων, του φωτισμού, του δαπέδου και συμβάλει καθοριστικά σε μια ολοκληρωμένη εμφάνιση με συνοχή.

Επιπλέον, το ουδέτερο αυτό χρώμα ταιριάζει σε όλα τα στυλ, από τις κλασικές μέχρι τις μοντέρνες κουζίνες, και ιδιαίτερα στις μικρές. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση περισσότερων τετραγωνικών μέτρων. Αν ο χώρος δεν διαθέτει φυσικό φως ή παράθυρα, τα λευκά ντουλάπια μπορούν να τον κάνουν πιο φωτεινό.

Αλλά μια ολόλευκη κουζίνα δεν χρειάζεται να είναι και βαρετή. Υπάρχουν τόσες ιδέες διακόσμησης για να την ζωντανέψετε… Χρησιμοποιήστε φυσικές υφές όπως μαρμάρινους πάγκους και ξύλινα δοκάρια, βάψτε τους τοίχους σε δυναμικά χρώματα, επιλέξτε πλακάκια δαπέδου με όψη ξύλου.

Οι λεπτές πινελιές σε χαλαρωτικές αποχρώσεις, όπως τα πράσινα πλακάκια τοίχου ή τα γκρι ντουλάπια, είναι ένας ακόμα έξυπνος τρόποι για να δώσετε βάθος και διάσταση σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού.

Τέλος, όταν η ώρα της ανακαίνισης πλησιάσει, η λευκή κουζίνα ανανεώνεται πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο χρώμα.